Нови продукти с марка JAGWIRE

Нови продукти с марка JAGWIRE

Най висококачествената  серия на Jagwire Elite добавя към своите инструменти комплекта за обезвъздушаване Elite DOT Bleed Kit и Elite Mineral Oil Bleed Kit, Както се вижда в името, те са направени за минерално масло и спирачна течност DOT. Комплектите се различават единствено по уплътненията.

Универсалният инструмент, за набиване на фитинги в хидравличен маркуч Sport Needle Driver е част от серията инструменти за хидравлични спирачки.  Създаден е за всички видове маркучи,  включително и тези с Torx T8 и T10 фитинги.

Друг професионален инструмент от Jagwire е Pro Hydraulic Hose Cutter. Това е инструмент за рязане на хидравлични маркучи за спирачки. Направен е от алуминиев корпус и пластмасова ръкохватка.

Routing Tool е друг интересен продукт от серията професионални  инструменти Jagwire. Създаден е за улеснение на трудната задача, да се прекарат маркучите или броните през рамката на велосипеда. Цялата магия се крие в интелигентната употреба на магнити и удължени с които да се издърпва маркуча през тесните отвори.

Друг интересен продукт са радиаторните накладки за дискови спирачки Elite Cooling Disc Brake Pads. Те са от елитната серия и са полуметални (Semi-Metallic). Oсигуряват добра модулация и по-малко шум при спиране в сравнение със синтерованите накладки. Имат по-добра устойчивост на износване и по-добро поведение при мокро време, сравнение с органичните накладки.  Те имат сандвич конструкция и са изградени от графен и алуминий. Ролята на графена е да абсорбира и прехвърля топлината към алуминиевия радиатор.

Поради честата интеграция на маркучи и брони в рамката на велосипеда, Jagwire предлагат решение за намаляване шума от вибрациите. Internal Housing Damper е мек силиконов шлаух, в който се поставя маркуча или бронята и след това се вкарва в рамката. Това предотвратява неприятния шум който резонира при неравности.