Cross увеличава продуктите, предлагани с марката Crosser

Cross увеличава продуктите, предлагани с марката Crosser

От няколко месеца обаче на пазара се появяват нови и нови компоненти с това име - продукти за крайния пазар, които се опитват да заложат на добро качество и ниска цена. По този начин Crosser все повече се превръща в "пълнокръвна" марка, предлагаща на крайните клиенти разнообразни артикули за техните велосипеди.

Трудно ми е да изброя всички продукти, налични в момента в портфолиото на марката, но ще откроя няколко по-важни групи от гледна точка на планинските колоездачи.

На първо място, това са периферните компоненти - кормила, лапи, колове за седалка и седалки. Започвам с тях и заради това, че няколко такива продукта от 2-3 месеца са в ръцете на МТБ-БГ за тестване, така че след известно време очаквайте по-подробни статии за тях.

Лапата е с три възможни дължини - 70, 80 и 90 мм - и цена 25.20 лв. Изработена е от алуминиева сплав, със 7° наклон и черно-бели графики. Скобата за кормилото е с диаметър 31.8 мм и 4 стоманени болта, а стягането към стержена е с два болта. По данни на производителя теглото е 140 грама за по-късите дължини и 150 грама за най-дългата, макар че 70-милиметровата лапа, която е при нас, тежи даже по-малко - 130 грама.
 

Кормилата също са от алуминиева сплав (6061), с диаметър в областта на захват 31.8 мм и с дължина 680, 720  или 740 мм. Дебелината на стените им е променлива, а теглото при кормилото 720 мм е около 300 грама. При него и при най-широкото извивката назад е по-малка (5°), както и издигането - 15 мм. По-късото кормило (680 мм) е с извивка назад 8° и издигане 25 мм. Графиките са в същия стил като при другите компоненти от серията. Цената е 23.40 лв.

Освен черно с бели графики, кормилата се предлагат и в бял цвят с черни графики.